Szex és New York?

Talán Szex és Abu Dhabi.

A Szex és New York New Yorkban játszódik. A Szex és New York 2. nem New Yorkban játszódik, éppen ezért nem is nagyon értettem, miért Alicia Keys Empire State of Mind című dalát választották főcímzenének.

A csillámos főcím után kezdődik a történet, illetve kezdődne, ha lenne. De nincs, így a 148 perc röviden összefoglalható: egy esküvő után a négy barátnő elutazik Abu Dhabiba és szép (?) ruhákba öltöznek, sokszor.

Sajnos a film készítőinek nem sikerült újat alkotniuk (persze a második rész mindig silányabb, mint az első) én pedig úgy éreztem, mintha egy agyonmosott, kopott ruhára flittereket és strasszokat varrtak volna. Már az első jelenetekben a luxusnak és a csillogásnak jutott a főszerep, ez egy idő után kezdett idegesítően töménnyé válni. Giccsparádé, túlzás túlzás hátán, néhány gyenge szóvicc, erőltetett poén. A Lisa Minnelli-koncert és a karaoke-s betét egyszerűen felesleges volt, ráadásul hosszú is, bár a násznépnek és a szálloda vendégeinek tetszett.

Több szót nem is érdemes vesztegetni a filmre; ha a sorozat volt a csípős nyelvű huszonéves, akkor az első mozifilm a kissé hiszis nő, a második rész pedig az elkényeztetett p*csa, akit csak gyémántokkal lehet elkápráztatni.

Gergő viszont mindenképpen megérdemel egy kitüntetést, mert egy zokszó nélkül ült a moziban, igaz egy idő után mocorogni kezdett. A teremből kifelé jövet pedig kijelentette, hogy nekem kettő filmet kell megnéznem vele, olyat, ami egyáltalán nem érdekel, tehát valami sci-fit.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Azadeh Moaveni: Mézeshetek Teheránban

Indra Sinha: Valamikor ember voltam

Dr. Quanta A. Ahmed: A láthatatlan nők földjén