Kerstin Gier: Halálom után felbontandó

A nagy meleg megviselt, így nem csoda, hogy limonádéért nyúltam. A Halálom után felbontandó a komoly(nak tűnő) cím ellenére ugyanis nem más, mint víz, cukor(szirup) és citrom keveréke, rosszul elegyítve. Víz, mert néhol színtelen, szagtalan és átlátszó; cukor, mert egyébként a vége negédes; citrom, mert felfedezhető benne pár csepp fanyar humor.
Gerri, a szingli írónő (akinek a volt pasija a legjobb barátnőjével jött össze, brrr), miután elveszíti munkáját, és családja körében is egyre rosszabbul érzi magát, elhatározza, hogy véget vet életének. Mivel anyukájától éppen kap egy doboz altatót, már az eszköz is rendelkezésére áll a tett elkövetéséhez. Ám annak ellenére, hogy mindent eltervezett, számos búcsúlevelet elküldött a barátainak, ellenségeinek, rokonainak, volt tanárának, az öngyilkosságot nem sikerül végrehajtania. Hiába, az élet nem egyszerű, Gerri esetében a halál sem.

A meghiúsult öngyilkosság után villámcsapásként hasít bele a felismerés: túlbuzgó ismerősének köszönhetően terve nem sikerült, viszont a levelek (melyekben mindenkinek megmondja a frankót) úton vannak a címzettek felé, így mindenki megtudja, mire készült.
Jön hát a magyarázkodás, a bocsánatkérés, és a sok kínos pillanat után minden megoldódik, hiszen Gerri új munkát kap, két férfi is verseng a kegyeiért, (természetesen mindketten vonzóak és jóképűek, ahogyan egy chick-litben elvárható) és mindent eláraszt a happy end.

A Halálom után felbontandó nem volt maradandó élmény, valószínűleg azért, mert sokszor erőltetettnek tűnt a humora. Nem tagadom, volt egy-két vicces szófordulat, szarkazmus meg cinizmus, de legtöbbször a Szeszélyes évszakok és az ő gyenge kabaréjelenetei jutottak eszembe.

Megjegyzések

  1. Meghívnálak a 10+1 könyv-játékra plusz egy blogdíjat is átnyújtanék, ha elfogadod. :)
    http://papirrepulo.blogspot.com/2010/07/dij-es-101-konyv-jatek.html

    VálaszTörlés
  2. Köszönöm szépen, nagyon kedves tőled, remélem még nem késtem le a díjról :)
    Kaphatok egy kis időt, amíg kigondolom, melyik legyen a 10+1 könyv?

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Azadeh Moaveni: Mézeshetek Teheránban

Indra Sinha: Valamikor ember voltam

Dr. Quanta A. Ahmed: A láthatatlan nők földjén